Opnieuw weerrecord aan diggelen: 52ste zomerse dag van het jaar

Print
Opnieuw weerrecord aan diggelen: 52ste zomerse dag van het jaar

Afbeelding: Lenneke Lingmont

Het kwik is dinsdag in de Bilt opgelopen tot boven de 25 graden. Daarmee is de 52ste zomerse dag van het jaar een feit. Sinds het begin van de metingen in 1901 telde een jaar nog nooit zoveel zomerse dagen.

Het oude record uit 2006 stond op 51. Dat record evenaarden we al op 12 augustus. Dinsdag komt daar de 52ste zomerse dag bij. En daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven, aldus weerman Ben Lankamp van Weerplaza.

Ondanks enkele stapelwolken klom de temperatuur in Limburg naar zo'n 27 graden.

Dipje
Ook woensdag zal de temperatuur in een groot deel van het land boven de 25 graden uitkomen. En afhankelijk van het tijdstip waarop buien donderdag ons land intrekken, wordt volgens de weerman die dag ook nog de 25 graden aangetikt. Daarna moeten Nederlanders zich opmaken voor een dipje. Dit weekend wordt het op sommige plaatsen namelijk niet meer dan 16 graden.

Records
Normaal worden er in De Bilt zo'n 26 zomerse dagen in een heel jaar gemeten. Dit jaar zijn dat er dus al twee keer zoveel. Ook zijn we goed op weg om het record aantal warme dagen te verbreken. Dan moet het dit jaar minimaal 113 keer meer dan 20 graden worden. Twee dagen geleden bereikten we de honderdste warme dag al.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje