Buren 'eenzelvige' Jos Brech geschokt en verbaasd

© Google

De buren van Jos Brech in Simpelveld reageren geschokt op het nieuws dat hij iets te maken heeft met de moord op Nicky Verstappen.

Redactie

Volgens bewoners van de Haembuckersstraat in Simpelveld, waar Brech en zijn moeder tot haar overlijden een half jaar gelden woonden, was de verdachte een eenzelvig type.

Kindervakantiewerk"Ik zag hem regelmatig in de straat", zegt Wiel Weijers, die oud-wethouder van de gemeente Simpelveld is. "Het wrange is, dat ik hem nog ken van een jaar of 35 geleden, toen ik hoofdleider van kindervakantiewerk was en hij één van de begeleiders. Ik herinner me hem als een stille jongen, van wie je moeilijk hoogte kreeg. Hij ging nooit mee een pilsje drinken met de andere leiders. Dat hij teruggetrokken leeft, is een breedgedragen mening", zegt Weijers, die 'eerst verbaasd en later met afgrijzen' reageerde op het nieuws dat Brech gezocht wordt voor betrokkenheid bij de moord op Nicky Verstappen.

VisspullenEen andere buurvrouw, die anoniem wenst te blijven, zegt dat Brech geen vrienden heeft en vrijgezel is. "Hij trok er vaak met zijn rugzak en visspullen op uit", zegt zij. "Toen ik hoorde wat hij gedaan zou hebben, was ik geschokt. Ik heb zelf ook kinderen, die nog klein waren toen we hier kwamen wonen in 2005."

De huidige bewoner van het huis van Brechs overleden moeder wil niks kwijt over de situatie.