Stadionverbod VVV-fan na moonen scheidsrechter Blom

Print
Stadionverbod VVV-fan na moonen scheidsrechter Blom

Arbiter Kevin Blom bekijkt de tv-beelden tijdens VVV-Ajax. Afbeelding: Laurens Eggen

Een fan van VVV die tijdens VVV- Ajax (0-1) afgelopen zaterdag zijn blote billen heeft laten zien aan scheidsrechter Kevin Blom en diens assistenten heeft een stadionverbod van twaalf maanden gekregen. Dat bevestigt VVV.

Blom werd tijdens het duel op twee cruciale momenten gecorrigeerd door de video-arbiter (VAR). Zo keurde de leidsman een treffer van Martin Samuelsen (VVV) af en gaf hij Ajax een strafschop na een overtreding van Roel Janssen op Klaas-Jan Huntelaar die de VAR wel en Blom niet had gezien.

Regels
Een woordvoerder van VVV laat weten dat de straf geheel volgens de regels van de KNVB is. Voor provocatie van de scheidsrechter geldt een stadionverbod van twaalf maanden.  

De fan laat telefonisch aan De Limburger weten geen spijt te hebben van zijn actie. “Ik was het niet eens met de scheidsrechter en handelde in een emotie.” Volgens de fan wordt er bij de Venlose club al jaren "eigen wetten" gemaakt om supporters van meerdere supportersgroepen te weren. “De kleinste gebeurtenissen en emotionele uitspattingen worden door VVV gebruikt om supporters een poot uit te draaien en dat doen ze op geheel eigen wijze”, aldus de fan.

Lees ook: Videoarbiter de grootste revolutie in honderd jaar voetbal