Kamp scouting Nuth met Jos Brech afgelast wegens betasting kind

Print
Kamp scouting Nuth met Jos Brech afgelast wegens betasting kind

Afbeelding: iStock

Een kamp van de toenmalige scoutingvereniging St. Hubertus uit Nuth is eind jaren negentig stilgelegd omdat een leider een kind had betast. Op dat kamp was ook Jos Brech, de verdachte in de moordzaak-Nicky Verstappen, als leider aanwezig.

Dat vertellen meerdere geschrokken oud-scouts die destijds op het kamp aanwezig waren.

Shock
De scouts van toen en hun ouders reageren emotioneel op het nieuws over Brech: "Nu komen we erachter dat er mogelijk twee pedofielen op ons kamp aanwezig waren. En eentje is waarschijnlijk ook nog een moordenaar. Ik ben echt in shock", zegt een jongen.

Het kamp in het Belgische Zutendaal werd volgens betrokkenen stopgezet nadat leider Frans B. een jongen had betast. "Maar niemand had gedacht dat onze andere leider, Jos Brech, waarschijnlijk nog erger was", zegt een andere voormalige scout.

Niet geschikt
Brech was vermoedelijk actief bij St. Hubertus van eind jaren negentig tot en met 2002. St. Hubertus is in 2014 gefuseerd met Scouting Hedwig tot Scouting Nuth.

Die vereniging wil nog niet reageren, al meldt penningmeester Jo Dirks wel dat Brech uiteindelijk verzocht is te vertrekken: "Van die dingen waar het nu over gaat, met kinderen, heb ik nooit iets gemerkt. Hij voldeed gewoon niet. Het leidinggeven, zo'n heel proces, dat was te veel gevraagd. Hij was gewoon niet geschikt."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →