Plan voor chalets met 240 arbeidsmigranten in Venray

Print
Plan voor chalets met 240 arbeidsmigranten in Venray

Afbeelding: Lé Giesen

Venray - Buitenlandse werknemers. OTTO Work Force wil in Venray zestig chalets plaatsen voor de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten op De Hulst I. De energiezuinige huisjes gaan plek bieden aan maximaal 240 bewoners.

De buitenlandse werknemers worden intensief begeleid door een professionele beheerorganisatie en er gaan strikte huisregels gelden op de mobile­ home campus, zoals directeur Frank van Gool van OTTO zijn ini­tiatief heeft gedoopt.

Nieuwe standaard
Hij spreekt over ‘de nieuwe standaard’ voor de huisvesting van arbeidsmigranten. "De chalets zijn een modern en veilig alternatief voor de vaak slechte woonomstandigheden van buitenlandse krachten, denk aan huisjesmelkers en malafide praktijken.”

Van Gool heeft zelf prototypes laten ontwikkelen van de chalets, die plek bieden aan twee of vier personen. Zonnepanelen maken de huisjes energiezuinig. Een aanvraag voor de realisatie van het plan is in voorbereiding, bevestigt de gemeente Venray. Die is "voornemens mee te werken omwille van het belang van arbeidsmigranten voor de regionale economie”, laat een woordvoerster weten.

Lees ook: Wooncampus Venray als voorbeeld

Ook Van Gool benadrukt dat de regio de arbeidsmigrant niet kan missen. "In Venray staan nu nog 3,1 werkenden tegenover elke 65-plusser, maar zonder arbeidsmigranten daalt dat tot slechts 1,5 werkende per 65-plusser in 2040.”

Tijdens een infoavond op 27 augustus worden de plannen toegelicht door OTTO en Expertisecentrum Flexwonen. Van Gool staat open voor suggesties van buurtbewoners, ondernemers van het nabije bedrijventerrein en andere be­langhebbenden voor het beheerplan.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen