PSV kan de markt weer op na persoonlijk drama voor Thomas

Print
PSV kan de markt weer op na persoonlijk drama voor Thomas

Toon Gerbrands en John de Jong, algemeen directeur en huidig directeur voetbalzaken (nog a.i.) van PSV. Afbeelding: ED/Marcel Bonte

PSV zal weer de transfermarkt moeten afspeuren als gevolg van een persoonlijk drama voor nieuwkomer Ryan Thomas (23). Hij heeft een zware knieblessure opgelopen en is vele maanden uitgeschakeld.

PSV leek twee weken geleden met Ryan Thomas de gewenste middenvelder voor dit seizoen binnen te hebben gehaald. Met veel enthousiasme ging de 23-jarige Nieuw-Zeelander vorige week na zijn overgang van PEC Zwolle aan de slag, in de hoop om tegen Fortuna Sittard zijn debuut te kunnen maken.

Lang uitgeschakeld
Tijdens een van de laatste trainingen voor dat duel ging het mis en inmiddels zijn alle mooie plannen voor de komende maanden aan duigen: Thomas heeft een zware knieblessure opgelopen. Mogelijk is hij zelfs het gehele seizoen uitgeschakeld.

Voor de middenvelder een persoonlijk drama en voor PSV op papier een aderlating. "Het ziet er slecht uit'', zei de middenvelder woensdag. Hij was al niet meegereisd naar Borisov, waar PSV de kwalificatiewedstrijd voor de Champions League won. "In eerste instantie leek het niet ernstig, maar later kwam aan het licht dat ik er toch heel lang uitlig."

Creatief
Voor zijn blessure staat normaal gesproken een half jaar tot negen maanden hersteltijd en daarmee zit seizoen 2018-2019 er voor Thomas in elk geval grotendeels op. PSV kan nu nog tot en met 31 augustus op zoek naar nog een nieuwe middenvelder, maar heeft in deze transferperiode al zo'n 25 miljoen euro moeten afrekenen (inclusief de in juli betaalde komst van Maxi Romero).

De club zal creatief moeten kijken naar een nieuwe versterking en heeft bij zekerheid over Champions League-deelname in elk geval meer armslag. Pas volgende week woensdag is daarover echter duidelijkheid, wanneer PSV BATE Borisov ontvangt in de play-off voor deelname aan de groepsfase.

Basiskrachten
Voor het middenveld heeft PSV nu Gastón Pereiro, Jorrit Hendrix en Pablo Rosario als basiskrachten. Dante Rigo, Mauro Junior en Michal Sadílek zijn ook opties en Bart Ramselaar ook nog, al viel hij de afgelopen wedstrijd buiten de selectie.