Zaak Nicky Verstappen: politie onderzoekt krantenbericht uit 1985

Print
Zaak Nicky Verstappen: politie onderzoekt krantenbericht uit 1985

Afbeelding: Archief Limburgs Dagblad

In het onderzoek naar de zaak van Nicky Verstappen kijkt de politie nu ook naar een krantenbericht uit het Limburgs Dagblad van 8 juli 1985. Dat meldt de NOS.

In het arikel wordt gemeld dat een uit Simpelveld tegen de Rijkspolitie heeft bekend dat hij ontucht heeft gepleegd met twee 10-jarige jongens. De kinderen deden mee aan een speurtocht. Een jaar eerder zou dezelfde man ontucht hebben gepleegd met twee minderjarige jongens in Wijlre.

Mogelijk gaat het om Jos Brech, de 55-jarige inwoner van Simpelveld, die als verdachte wordt beschouwd in de zaak van Nicky Verstappen. 

Dossier
Jos Brech is in 1985 verdachte geweest in een zedendelict. Daarvoor is hij echter nooit veroordeeld. Details van de zaak zijn niet bekend, omdat het dossier grotendeels is vernietigd. 

Het krantenbericht had mogelijk betrekking op dezelfde zaak. Onderzoek moet dat nu uitwijzen.

De vermoedelijke dader van de moord op Nicky Verstappen is twee keer eerder als getuige gehoord door de politie, maar niet als verdachte aangemerkt. Sinds vorig najaar is Jos Brech als vermist opgegeven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen