Drie doden na steekpartij in Plombières, een persoon in levensgevaar

Print
Drie doden na steekpartij in Plombières, een persoon in levensgevaar

Afbeelding: Belgaonthespot

Raren - Bij een steekpartij in de Belgische grensplaats Plombières zijn woensdag drie doden gevallen: twee slachtoffers en de dader.

Er vielen ook vier gewonden, van hen verkeert een persoon in levensgevaar. Dat schrijft de Belgische krant De Standaard.

Restaurant
Een man drong woensdagmiddag in Plombières, vlak over de grens bij Vaals, een restaurant binnen met een mes en viel er meerdere mensen aan. Daarbij zijn volgens het parket twee doden gevallen. De Franstalige nieuwssite Sudpresse meldt dat het gaat om de uitbaatster van het restaurant en haar dochter. Verschillende mensen in het restaurant liepen verwondingen op.

Dader
Ook de dader kwam om het leven. Ooggetuigen melden dat het gaat om een ex-partner van een van de twee slachtoffers. Volgens de burgemeester van de Waalse stad moet het motief van de dader dan ook worden gezocht ‘in de privésfeer’, en is er geen sprake van terreur. 

Ziekenhuis
Vier slachtoffers zijn met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Een van de gewonden vocht donderdagmiddag nog steeds voor zijn leven, een ander slachtoffer is zwaargewond.