Stekker uit overleg veiligheid op scholen in Venlo

Print
Stekker uit overleg veiligheid op scholen in Venlo

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Venlo - Venlo heft een overleg over veiligheid op scholen op. Reden: de onderwijsinstellingen zijn regelmatig niet aanwezig.

Er komt een einde aan een structureel overleg over de veiligheid op Venlose onderwijsinstellingen. Volgens de gemeente Venlo komt het regelmatig voor dat scholen tijdens de overleggen niet aanwezig zijn.

Brief
Deze boodschap brengt de gemeente een dezer dagen over in een brief aan de onderwijsorganisaties. In die brief schrijft Venlo dat de uren die zij, de GGD Noord-Limburg en de politie in het overleg steken 'in schril contrast' staan met de feitelijke deelname. 'De vele inspanningen tot nu toe hebben er niet toe geleid dat het Platform Veiligheid in en om de school hét platform is geworden voor schoolveiligheid.' De gemeente Venlo vindt dat het overleg alleen zin heeft als de scholen daar een vaste vertegenwoordiger naartoe sturen. Als de onderwijsinstellingen voor 1 oktober laten weten dat ze hiermee instemmen, is de gemeente bereid om alsnog door te gaan.

Platform
Deelnemers aan het platform zijn Gilde Opleidingen, Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken (OGVO), Stichting Buitengewoon en Halt Limburg. Hoewel de formele brief nog verstuurd moet worden, is OGVO op de hoogte van het standpunt van de gemeente. OGVO laat weten dat het onderwerp volgende week wordt besproken door de leiding.

Het platform werd op 1 september 2014 ingesteld. Volgens Venlo kan de afgenomen belangstelling van de scholen verschillende oorzaken hebben. Mogelijk bestaat er schroom bij de scholen om in alle openheid met anderen te delen wat er intern qua veiligheid gebeurt. Ook kan de afwezigheid te maken hebben met het feit dat het thema vaak bij één persoon gelegd is. Zodra diegene een andere functie krijgt of vertrekt, ontstaat er een gat dat niet wordt opgevuld.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje