Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Leven in de stadsbrouwerij

Leven in de stadsbrouwerij

Stadsbrouwerij De Maastrichter Maltezer werd donderdag officieel geopend.  Afbeelding: De Limburger/Harry Heuts

Hoe het biertje precies gaat smaken, is aan de Maastrichtenaren. Zij kunnen nog enkele weken proeven en bepalen wat ze de lekkerste variant vinden van het Maltezer bier, naar oud recept gebrouwen langs de Maas.

Na zestien jaar wordt er weer bier gebrouwen in de voormalige Ridderbrouwerij op de Oeverwal in Maastricht, zij het op kleine schaal. In bijzijn van een lid van ‘de Orde van Malta’ – een internationale humanitaire organisatie – werd Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer donderdagmiddag ingezegend door de pastoor van Wyck.

Knipoog

De naam Maltezer is een knipoog naar wat misschien wel het eerste speciaalbiertje van Nederland was: de Ridder Maltezer, dat decennia geleden ...