Warme zomer leidt tot recordaantal bezoekers Geusselt

Print
Warme zomer leidt tot recordaantal bezoekers Geusselt

Afbeelding: istock

Het Geusseltbad heeft deze zomer een recordaantal bezoekers getrokken.

In de zomervakantie, van 7 juli tot en met 19 augustus, zochten 40.000 personen verkoeling in het Maastrichtse zwembadencomplex. Niet eerder in het vijfjarig bestaan trok het bad zoveel bezoekers. Uiteraard waren de hoge temperaturen gedurende een langere periode de belangrijkste reden voor de hoge bezoekcijfers.

7 augustus
Op de drukste dag, dinsdag 7 augustus, werd een bezoekersaantal van 2300 gehaald. Het totale bezoekersaantal tijdens de zomervakantie is een stijging van ruim 40 procent ten opzichte van vorig jaar. Behalve van het buitenbad maakten de badgasten ook gebruik van de vier binnenbaden.

Zomerprogramma
Het Geusseltbad bood een zomerprogramma met een animatieprogramma voor de jeugd, zowel in de binnenbaden als op de ligweide.Wie aan de rand van het buitenbad vertoefde, kon gebruikmaken van ligstoelen en parasols op de ligweide, extra’s die doorgaans door weinig buitenbaden worden aangeboden.

Het buitenbad zal, bij goed weer, tot en met zaterdag 22 september dagelijks geopend blijven. Het buitenbadseizoen wordt op zondag 23 september afgesloten met de traditionele 'Hondenplons'. Honden kunnen dan gebruikmaken van de buitenbad voordat het gesloten wordt.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen