Regenboogstickers van COC Limburg beklad met hakenkruizen

© COC Limburg

Ongeveer tien regenboogstickers van COC Limburg zijn in de buurt van winkelcentrum Brusselse Poort in Maastricht beklad met hakenkruizen.

Redactie

Het COC Limburg schrijft op de website dat de stickers door onbekenden zijn geplakt en er tien stuks met een hakenkruis zijn beklad.

Na de eerste melding van een beklading nam veiligheidscoördinator, John Niessen van COC Limburg contact op met de politie. Het speciale politieteam Roze In Blauw Limburg constateerde dat het om meerdere stickers ging. De afgelopen dagen kwamen er meerdere meldingen bij de politie binnen. Het hakenkruis verwijst voor veel mensen naar de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog zijn, onder andere, duizenden homoseksuelen afgevoerd naar werkkampen en vermoord.

De veiligheidscoördinator heeft aangifte gedaan bij de politie. Tevens is er een melding gedaan bij Anti Discriminatie Voorziening Limburg en Roze In Blauw Limburg. De stickers zijn inmiddels verwijderd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee