Kou nog niet uit de lucht in Weerter stadhuis

Print
Kou nog niet uit de lucht in Weerter stadhuis

Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Een voordeur waar de koude wind doorheen waait. Niet prettig voor de bezoekers van de publiekshal van het Weerter stadhuis en zeker niet voor de ambtenaren die er moeten werken. Aan hun lijden komt binnenkort een eind.

In de zomermaanden hebben de baliemedewerkers van het stadhuis in Weert er niet zoveel last van, maar in de winter rillen ze van de kou. Oorzaak: de grote schuifdeuren van het gemeentehuis gaan tegelijkertijd open, waardoor koude windvlagen uit het noordoosten vrij spel hebben in de centrale hal. Het regende dus klachten van ambtenaren en bezoekers.

Veelvuldig kapot
De huidige deur was overigens sowieso niet berekend op het aantal keren dat ze per dag open moet, blijkt nu uit navraag. Dat is ook de verklaring dat ze zo veelvuldig kapotging, stelt de gemeente.

De gemeente heeft in de afgelopen jaren al van alles geprobeerd om het euvel van de koude luchtstromen te verhelpen. Zo is er geëxperimenteerd met het korter open laten staan van de deuren. Maar dat bood geen soelaas.

Ook is gekeken of er tussen de twee deuren een verwarming kon worden aangebracht die als een soort luchtgordijn zou moeten fungeren. Maar de capaciteit van die verwarming bleek te klein te zijn om het gewenste effect te bereiken. Bovendien dekte de kachel niet de gehele breedte van de deur.

Ook het handmatig bedienen van de deur had niet het beoogde resultaat, omdat de deuren toch open moeten. Bijkomend nadeel was dat de bezoekers langer buiten in de kou moesten wachten. Extra stoken in de publiekshal en aanvullende elektrische kachels hadden eveneens onvoldoende effect.

Draaideur
Er zit nu niks anders op dan de deur te vervangen door een draaideur, stelt de gemeente. Bovendien komt er voor mindervaliden een aparte ingang die met een knop geopend kan worden.

De kosten van dit alles worden geraamd op 75.000 euro. Eerder werden de publieksbalies, de lift en de raadzaal van het vier jaar oude stadhuis aangepast.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje