Hou de zomer vast met deze heerlijke groentestoof uit Italië

Print

Afbeelding: Studio Philippi

Met deze Italiaanse groentestoof houden we de heerlijke zomer nog even vast.

Italianen stoven paprika met ui, knoflook en tomaat. Stoof tot de paprika boterzacht is en eet de peperonata warm of laat afkoelen. Lekker bij gegrilde of gebakken kipfilet, karbonade en biefstuk. Een restje koude peperonata is heerlijk als antipasti, met rucola en flinters parmezaan als salade en op een knapperig broodje.

Peperonata
voor 4 personen
Bereiden: 20 minuten
Stoven: 45 minuten

Ingrediënten
- 600 gram paprika's
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 uien, in ringen
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 250 gram kerstomaatjes
- 150 ml droge witte wijn
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)

Bereiding:
Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in brede repen. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui en knoflook 4 minuten op matig vuur. Schep de paprika en tomaatjes erdoor en bak nog 4 minuten.

Schenk de wijn en het blik tomatenblokjes in de pan. Breng tegen de kook en draai het vuur dan laag. Stoof de paprika in ongeveer 45 minuten boterzacht.

Breng de peperonata op smaak met zout en peper. Besprenkel nog met wat extra olijfolie.

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!