Verhoor Nederlandse patholoog over Ivana Smit uitgesteld

Print
Verhoor Nederlandse patholoog over Ivana Smit uitgesteld

Het complex in Kuala Lumpur waarin het appartement van de Johnsons gevestigd is Afbeelding: ANP

De Nederlandse patholoog Frank van de Goot zal pas maandag in de rechtbank in Maleisië worden gehoord over zijn visie op de doodsoorzaak van het Nederlandse model Ivana Smit.

Van de Goot stond vrijdag gepland, maar doordat het verhoor van een Maleisische patholoog langer duurde dan voorzien is dat verschoven. Dat liet de advocaat van de nabestaanden Sébas Diekstra weten.

De rechtbank in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur verhoort deze weken tal van betrokkenen om te achterhalen of de dood van de achttienjarige Nederlandse al dan niet een misdrijf is. De getuigen worden onder ede gehoord.

Verstijfd
Van de Goot liet eerder weten dat hij denkt dat Smit al was overleden voor zij van grote hoogte naar beneden viel. "De positie waarin Ivana is aangetroffen, kan worden verklaard als haar lichaam volledig verstijfd naar beneden is gegaan. Haar houding was dusdanig uitzonderlijk dat een ander scenario moeilijker voorstelbaar is.” De Maleisische patholoog verklaarde vrijdag het tegenovergestelde. Volgens haar leefde Smit nog enkele minuten nadat zij van de twintigste verdieping van de flat in Kuala Lumpur naar beneden was gevallen.

Lees ook: Tijdstippen komen niet overeen: 'Ivana was al dood toen ze van balkon viel'

Verschillen
Eerder deze week bleek ook al dat er grote verschillen waren tussen de bevindingen over de hoeveelheid drugs die Smit in haar lichaam had. De Maleisische toxicoloog sprak over "verwaarloosbare" hoeveelheden drugs. Van de Goot vond een "bijna fatale" dosis drugs in haar bloed.

Lees ook: Ivana's laatste avond: seks, drugs en verkeerde vrienden

Smit viel afgelopen december vanaf het balkon van een appartement waar ze was met een Amerikaans echtpaar. Haar familie gelooft niet dat er sprake is van een ongeluk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen