Roermondse fabrikant SIF halveert aantal banen

© De Limburger

Door een sterke terugval in zijn productie heeft het Roermondse SIF zijn personeelsbestand in een jaar tijd vrijwel gehalveerd. Terwijl vorig jaar de fabrikant van funderingspijlers voor windmolens en olie- en gasplatforms op zee nog goed was voor 615 fulltime banen, werd dit aantal het afgelopen halfjaar teruggebracht naar 320 banen.

Will Gerritsen

SIF heeft in deze personeelsreductie afscheid genomen van zijn leger aan tijdelijke arbeidskrachten.

GebrekDoor een gebrek aan werk kwam de productie in de laatste weken van het tweede kwartaal bijna stil te liggen, meldt SIF in zijn verslag over het eerste halfjaar van 2018. Het personeel werd ingezet voor onderhoudswerkzaamheden in de fabriek in Roermond en verbetering van het productieproces.

OptimistichIn juli krabbelde de fabricage van de enorme funderingspijlers weer op. SIF verwacht niettemin dat het dit jaar slecht de helft van zijn productiecapaciteit kan benutten, maar is gezien zijn goed gevulde orderboeken optimistischer over 2019. "SIF is klaar voor de komende boom in de industrie voor windenergie op zee.”

Door de beroerde gang van zaken viel de nettowinst terug van 19,4 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2017 naar 4,35 miljoen euro in dezelfde periode van 2018.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee