Provincie niet akkoord met bezuinigingen Sittard-Geleen

Print
Provincie niet akkoord met bezuinigingen Sittard-Geleen

Afbeelding: Harry Heuts

Sittard - De provincie heeft de bezuinigingsplannen van Sittard-Geleen afgekeurd.

De gemeente staat onder preventief toezicht van de provincie en moet de komende twee jaar in totaal tien miljoen bezuinigen.

Maatregelen
Voor de zomer heeft het college drie maatregelen aangekondigd. Een daarvan betreft de nieuwe spooraansluiting bij Chemelot, richting het zuiden. De gemeente betaalt daar vijf miljoen aan mee en heeft dat opgenomen in de begrotingen van 2018,2019 en 2020. Omdat de aanleg naar verwachting pas over vijf jaar zal plaatsvinden, wil het college de miljoenen schrappen en op een later tijdstip kijken waar ze het geld alsnog vandaan gaat halen.

Voldoet niet
"Met dit voorstel gaan wij niet akkoord", schrijft het college van GS in een brief die donderdag aan de gemeente is verstuurd. "Het voldoet niet aan de gemaakte afspraken (…) Het probleem mag niet vooruit worden geschoven. Het later uitvoeren van investeringen betekent niet het schrappen van investeringen. We blijven benadrukken dat de focus gericht moet zijn op structureel en reëel evenwicht."

Het provinciebestuur staat wel positief tegenover het schrappen van een geplande miljoeneninvestering in de Sportzone. De derde maatregel betreft het wegstrepen van een meevaller van twee miljoen. Daarvan wil het college van GS weten wat voor gevolgen dit heeft.  

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje