Wie maakt mooiste foto van Engel van Maastricht?

Print
Wie maakt mooiste foto van Engel van Maastricht?

De Engel op de rotonde bij Scharn, de nieuwe trots van Maastricht. Afbeelding: Fred Berghmans

Welke hobby-fotograaf maakt de mooiste foto van de Engel van Maastricht, die sinds eind maart op de rotonde van het Oranjeplein boven alles en iedereen uittorent?

De winnaar ontvangt van de maker van het metersgrote beeld, kunstenaar Wil van der Laan, een bronzen reproductie van het beeld, op miniatuurformaat.

Van der Laan is dit jaar 45 jaar werkzaam als schilder en beeldhouwer. Van zijn hand is het metershoge bronzen beeld van de Engel van Maastricht dat sinds de opening van de Groene Loper prominent en hoog op de rotonde staat.

De maker werd na de onthulling van het beeld, op 29 maart door koning Willem-Alexander, overladen met loftuitingen op het resultaat van zijn werk, dat zowel trots als elegantie uitstraalt. 

Van der Laan houdt ter gelegenheid van 45 jaar kunstenaarschap van 4 tot en met 6 oktober lezingen in de Wycker Bazaar aan de Wyckergrachtstraat, over de totstandkoming van het kunstwerk van de Engel. Daar komt ook een selectie te hangen van de mooiste foto's van de engel, gemaakt door amateur-fotografen. 

Prijsvraag
De fotoselectie is het resultaat van een prijsvraag die Van der Laan houdt onder niet-professionele fotografen. Wie maakt de mooiste/beste foto van de Engel?
Belangstellenden kunnen tot 1 oktober hun foto sturen naar: wilvanderlaanart@gmail.com
Een vakjury kiest de winnende foto, aldus Van der Laan. De winnaar ontvangt een miniatuurversie van het beeld.