153 Heerlense monumenten in boek gebundeld

Print
153 Heerlense monumenten in boek gebundeld

Afbeelding: Studio Cyril

In het boek 'Rijksmonumenten Heerlen' wordt een overzicht gegeven van de monumenten die de gemeente rijk is. Het boek is uitgebracht in het kader van Open Monumentendag, die 9 september wordt gehouden.

"Mensen spreken vaak over Heerlen als een niet-monumentale stad", aldus de initiatiefnemers Fred Vondenhoff en Chris Tiekstra. De leden van de werkgroep open monumentendag Heerlen vonden het tijd worden om dit beeld recht te zetten. De 153 Heerlense en Hoensbroekse Rijksmonumenten worden in dit boek in 119 paragrafen beschreven en getoond. De opmerking dat Heerlen een niet-monumentale stad zou zijn, hopen ze met de uitgave van dit boek voor eens en voor altijd recht te zetten.

Monumentendag
Op zondag 9 september houdt de werkgroep open monumentendag Heerlen een tocht langs de vele Rijksmonumenten die deze gemeente rijk is. Vertrekpunt is Hotel van der Valk, waar men tussen 10.00 en 16.00 uur een gratis routebeschrijving kan afhalen. Ook het pas verschenen boek 'Rijksmonumenten Heerlen' is hier verkrijgbaar.Het boek is een uitgave van de gemeente Heerlen en is in een beperkte oplage gedrukt. De kosten van het boek bedragen 35,00 euri. De deelnemers aan de open monumentendag Heerlen kunnen het boek op 9 september bij de stand van de werkgroep open monumentendag Heerlen in de hal van Hotel van der Valk Heerlen kopen voor de eenmalige prijs van 25,00 euro. Dit kan tijdens het afhalen van de gratis routebeschrijving tussen 10.00 en 16.00 uur. Alle informatie over de activiteiten op Open Monumentendag is terug te vinden op de site www.openmonumentendagheerlen.nl.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje