'Moordverdachte logde in mei nog in op internet'

Print
'Moordverdachte logde in mei nog in op internet'

Afbeelding: ANP

Jos Brech, de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen, heeft op 27 april nog onder een nickname ingelogd op internet. Dat meldt Peter R. de Vries, die de familie Verstappen bijstaat, vrijdag in een tweet. Ook in mei is hij mogelijk nog actief geweest online.

De misdaadverslaggever spreekt van "interessante info" die hij heeft ontvangen van een niet nader genoemde bron. "Dat maakt zijn laatste levensteken al weer een stuk recenter. Mooi. We komen dichterbij", aldus De Vries.

Meedenkers
In een toelichting zegt De Vries de informatie te hebben gekregen van een van de vele "meedenkers" in de zaak. "Die beschikken over allerlei kwaliteiten. Deze is erg handig op internet. Datgene wat door deze meedenker aan mij is voorgelegd zag er betrouwbaar en overtuigend uit", aldus De Vries.

De misdaadjournalist heeft de informatie overgedragen aan de politie. "Die kunnen hier nu iets mee gaan doen, bijvoorbeeld proberen te achterhalen waar hij heeft ingelogd."

23 mei ingelogd
RTL Nieuws meldt dat Brech zelfs nog recenter, op 23 mei dit jaar, mogelijk heeft ingelogd op een Duits internetforum over bushcraften, de website bushcraft-deutschland.de. Op zijn profielpagina is te zien dat er op zijn profielpagina is ingelogd onder zijn nicknaam OakleafNL. Het is niet duidelijk of de inlog door Brech werd gedaan of door iemand anders die toegang had tot het account.

Optimistisch
De Vries is optimistisch dat Brech gevonden gaat worden. "Ik merk dat de intensiteit van berichtgeving over de zaak in buitenlandse media toeneemt. Hoewel het koffiedik kijken blijft, heb ik er wel vertrouwen in dat we binnen afzienbare termijn meer nieuws over hem krijgen."

Brechs familie gaf hem in april op als vermist.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen