Zeshonderd ontbijters bij opening Roze Jaar in Venlo

Print
Zeshonderd ontbijters bij opening Roze Jaar in Venlo

Afbeelding: iStock

De organisatie van het Roze Jaar en de Zaterdag in Venlo en Krefeld rekent erop dat zondag 600 personen komen ontbijten in de Venlose binnenstad.

Bedoeling was om met 2000 mensen te ontbijten ter ere van de opening van het Roze Jaar. De organisatie is desondanks tevreden met de opkomst. “Het is een mooi getal en een succes dat er zoveel mensen aanschuiven”, aldus een woordvoerder van de organisatie.

Na het ontbijt wordt het Roze Jaar geopend door de burgemeesters van Venlo en Krefeld op het bordes van het stadhuis. Daarna is er een optreden van Esther Hart, voormalig deelnemer aan het Eurovisie Songfestival.

’s Middags is de opening van de tentoonstelling ‘Jongens en meisjes’ op het plein voor het Limburgs Museum. Frans Pollux interviewt fotografe Annie van Gemert over het project en de geportretteerde kinderen.

De landelijke Roze Zaterdag vindt op zaterdag 29 juni 2019 plaats in Venlo en Krefeld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen