Ton ‘Tasty Tom’ Janssen stopt definitief

Print
Ton ‘Tasty Tom’ Janssen stopt definitief

Ton Janssen Afbeelding: John Peters

Ton Janssen (61), bedenker, teler en ambassadeur van de bekende smaaktomaat Tasty Tom, heeft zijn tuindersbedrijf in Venlo verkocht

Dat laat hij in het blad ZON magazine weten. Vorig jaar werd al bekend dat de Venlonaar wilde stoppen, maar had toen nog geen koper gevonden. Het bedrijf is verkocht aan veredelaar Bejo-zaden die er zaad voor de aspergeteelt wil produceren. Op 12 november passeert de verkoopakte bij de notaris.

Proeven
Na de verkoop blijft Janssen wel actief voor het samenwerkingsverband van tuinders die Tasty Tom telen. Zo gaat hij meer doen aan PR en werkt hij mee aan proeven voor andere tomatenrassen, mogelijke opvolgers van de smaaktomaat.

Janssen ging in de jaren negentig vorige eeuw op zoek naar een zoet smakende tomatenras. Hij ergerde zich aan de verhalen in Duitse media over de smakeloze Nederlandse ‘Wasserbomben’. Samen met een groepje collega-tuinders werd de exclusieve licentie gekocht van het ras dat de Tasty Tom zou worden. Tegenwoordig produceren ze jaarlijks 22 miljoen kilo per jaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen