Nederland is miljardair rijker: Mister Thuisbezorgd.nl

Print
Nederland is miljardair rijker: Mister Thuisbezorgd.nl

CEO Jitse Groen luidde op 30 september 2016 de gong tijdens de beursgang van Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl. Afbeelding: ANP

Bijna twee jaar na de beursgang van zijn bestelplatform takeaway.com mag oprichter Jitse Groen (39) zichzelf miljardair noemen.

Dat meldt Arend Jan Kamp van beleggersplatform iex.nl op Twitter. "Dit is geen mening maar een feit", zegt de marktcommentator. .

'Gierende' beurskoers
Hij baseert zijn uitspraak op de 'gierende' beurskoers van takeaway.com, het moederbedrijf achter onder andere thuisbezorgd.nl. Die koers bereikte vrijdag een all time high, zegt Kamp.

"Ik dacht: laat ik eens een rekensommetje maken. Ik vermenigvuldigde het aantal uitstaande aandelen met de waarde van Groen's belang in takeaway.com. en kwam precies uit op 1 miljard."  

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen