Mogelijk doorstart Cauberg Cross; Belgische partij heeft interesse

Print
Mogelijk doorstart Cauberg Cross; Belgische partij heeft interesse

Afbeelding: Huub Keulers

Organisator Gert Veenhuizen van de Cauberg Cross voert momenteel gesprekken met een Belgische partij over een doorstart van de veldrit. De Cauberg Cross gaat dit jaar niet door om financiële en organisatorische redenen. Afgelopen winter vormde de Cauberg nog het decor van het WK veldrijden.

Volgens Veenhuizen heeft de Belgische partij interesse om de organisatie van het evenement op zich te nemen. Of het om Golazo gaat, een bedrijf dat veel veldritten organiseert, wil Veenhuizen niet zeggen. "Daar doe ik geen uitspraken over.”

Slagingskans
Ook over de slagingskans houdt Veenhuizen, die tevens eigenaar is van een bungalowpark op de Cauberg en ook de Kerstmarkt in Valkenburg organiseert, zich op de vlakte. "We zitten nog in de beginfase van de gesprekken, maar de wederzijdse interesse is er.”

Lees ook: Veldrijden: geen wereldbekerwedstrijd meer in Valkenburg

Wereldbekercyclus
De veldrit zou volgend jaar weer, zoals de afgelopen jaren, deel moeten uitmaken van de wereldbekercyclus. De financiële afwikkeling van het WK is overigens nog altijd niet afgerond. De organisatie heeft tot maart 2019 om dat te doen.