Bijna jarige Boulodrôme houdt open dag

Print
Bijna jarige Boulodrôme houdt open dag

Spelers bij de ingebruikname van het Boulodrôme, eind oktober 2017. Afbeelding: Loraine Bodewes

Boulodrôme Maastricht, dat eind oktober 2017 van start ging, houdt op zaterdag 8 september een open dag. Op de buiten- en binnenbanen van Sportpark Geusselt kan kennis worden gemaakt met de 'gezelligheidssport' petanque, in de volksmond ook wel jeu-de-boules geheten.

Deze dag wordt er speciale aandacht geschonken aan de mogelijkheden voor mensen met een beperking, en zijn er informatie stands voor onder andere de halcompetitie en voor gezelligheidsvereniging Click4Friends. Medewerkers van het Boulodrôme leggen de spelregels uit en uiteraard kan er geoefend worden.

Competitie en recreatie
De binnenbanen voor het van oorsprong Franse spel met metalen ballen, werden vorig jaar oktober in gebruik genomen. De buitenbanen zijn dit voorjaar aangelegd. Er wordt het hele jaar door op gespeeld, zowel recreatief als in competitieverband. Er kunnen wedstrijdspelers terecht, maar ook recreatiespelers, verenigingen, vriendengroepen, sponsoren, bedrijven of scholen.  

Lokale ster
Op de banen is vorig weekend nog een groot Internationaal toernooi gehouden met toppers uit Nederland, België en Duitsland.  40 teams streden om de prijzen van het Mosapetanca toernooi. Er deden meervoudige WK-gangers aan het toernooi mee. In het winnende team zat een lokale ster: Eric Berghmans.

De open dag van de Boulodrôme start om 10.30 uur en duurt tot circa 17.00 uur.

Meer informatie: www.boulodromemaastricht.nl