Duizenden bezoekers bij opening Cultura Nova in Heerlen

Print
Duizenden bezoekers bij opening Cultura Nova in Heerlen

Afbeelding: De Limburger

Traditiegetrouw opent theaterfestival Cultura Nova in Heerlen met een openluchtspektakel, dit jaar met het Italiaanse gezelschap Kitonb in de hoofdrol. Spektakel bestaat onder meer uit dansers die veertig meter boven de hoofden van het publiek met hulp van een hoogwerker ‘dansen’ door de lucht.

De opening zal rond half tien starten op het Burgemeester Van Grunsvenplein voor Theater Heerlen. 

Openingsvoorstelling
De organisatie van Cultura Nova verwacht 15.000 toeschouwers bij de openingsvoorstelling. L1 zal de opening van het festival live op televisie en internet laten zien. Tegelijkertijd met de opening, gaat de eerste voorstelling van Emma van start. Dit stuk van Toneelgroep Maastricht speelt in de voormalige schoenenfabriek Emma in Brunssum. Ook minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven zal zaterdagavond aanwezig zijn bij de voorstelling.

Uitverkocht
De tien voorstellingen zijn nagenoeg uitverkocht, alleen voor de première-avond waren aan het begin van vrijdagmiddag nog enkele kaarten beschikbaar. Verwacht wordt dat deze zaterdag weg zijn.  

Lees ook: Spektakel in Heerlense zilverzandgroeve: Carmina Burana

Carmina Burana
Ook de grote operaproductie Carmina Burana van de Spaanse theatergroep La Fura del Baus en philharmonie zuidnederland is uitverkocht op zaterdag 25 en zondag 26 augustus. In totaal zullen achtduizend bezoekers in de zandgroeve van de Heerlense firma Beaujean dit spektakel zien. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje