Jos Brech kreeg in 1985 twee jaar proeftijd voor ontucht

Print
Jos Brech kreeg in 1985 twee jaar proeftijd voor ontucht

Afbeelding: YouTube

Jos Brech, de man die gezocht wordt in verband met de vermissing van Nicky Verstappen, heeft in 1985 twee jaar proeftijd opgelegd gekregen in verband met ontucht.

Dat blijkt uit een inschrijving bij de rechtbank uit 1985 die het Regionaal Historisch Centrum Limburg aan Nieuwsuur heeft verstrekt.

Uit dat stuk blijkt dat Jos Brech ook inderdaad de man is die in 1985 bij de politie heeft toegegeven ontucht te hebben gepleegd met twee jongens, van tien en elf jaar oud. Dat zou zijn gebeurd tijdens een speurtocht. In het rechtbankstuk staat dat de zaak onder voorwaarden werd geseponeerd: 

Zedenverleden
De politie heeft tot nog toe alleen gemeld dat het dossier uit 1985 niet meer voorhanden is. Het zedenverleden van Brech wordt nog verder onderzocht.

Het in Maastricht gevestigde archief was vrijdagavond niet bereikbaar voor een toelichting. De Limburgse politie kon nog geen inhoudelijke reactie geven op het opduiken van het document. Het is nog onduidelijk of het onderzoeksteam er inmiddels ook over beschikt.

Over de ontucht bij het plaatsje Wijnandsrade verscheen destijds een kort nieuwsbericht in het Limburgs Dagblad. Daarvan zei de politie eerder dat niet meer was te controleren of het betrekking had op Brech, maar het sepotdocument maakt nu duidelijk dat het over de verdachte uit Simpelveld ging.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen