Engels bezorgt Roda met twee treffers revanche op Almere

Print

Vreugde bij Roda, de buit is binnen. Afbeelding: OrangePictures

Roda JC heeft vrijdagavond met 2-1 gewonnen op bezoek bij Almere City FC, de ploeg die de Kerkradenaren dit voorjaar nog uit de eredivisie kegelde.

Mario Engels was opnieuw de grote man bij de Kerkradenaren. De Duitser scoorde, net als vorige week tegen Jong Ajax, twee keer en schonk Roda zo de overwinning.

Behendig
In de eerste helft had de thuisploeg nog het beste van het spel. De Roda-defensie had de handen vol aan de kleine, maar uiterst behendige buitenspelers van Almere. Zo was Efmorfidis na een dik half uur dichtbij de openingstreffer. De Nederlands-Griekse vleugelaanvaller speelde zich knap vrij, maar zijn schot werd goed gepakt door Roda-doelman Muyters. Een paar minuten later moest de keeper opnieuw redding brengen, dit keer op een poging van Calcan, die andere buitenspeler. Roda zette daar weinig tegenover, tot ergernis van trainer Robert Molenaar, die zijn ploeg vanaf de kant naar voren probeerde te schreeuwen. 

Roda begon de tweede helft een stuk beter. Opnieuw was het Mario Engels die de ploeg op voorsprong bracht. De Duitser, die tot nu toe alle Roda-doelpunten voor zijn rekening heeft genomen, werd na 52 minuten diep gestuurd door El Makrini en faalde niet: 0-1. 

Beloning
Het doelpunt was voor Almere reden om opnieuw de aanval te zoeken. Dat werd na twintig minuten beloond. Calcan krulde de bal fraai langs doelman Muyters en bracht de thuisploeg zo op gelijke hoogte: 1-1. Na die treffer ging Almere nadrukkelijk opzoek naar de winnende treffer. Het was echter Roda dat nog eens scoorde. Mario Engels schoot twee minuten voor tijd een vrije trap op fraaie wijze in de kruising en hielp zijn ploeg zo opnieuw aan een zege.