Fortuna weer met beide benen op de grond na kansloze nederlaag

Print

Afbeelding: Pro Shots

Kansloos, dat was Fortuna vrijdagavond in Den Haag. De ADO-aanvallers hadden de avond van hun leven en spaarden Fortuna nog met de 3-1 eindstand.

Het eerste kwartier werd vooraf gevreesd door Fortuna, maar dat bleek uiteindelijk de enige fase waarin de gasten gelijke tred konden houden met ADO. Sterker nog, André Vidigal had zijn debuut als basisspeler in de eredivisie zelfs moeten opluisteren met een treffer na een kleine tien minuten. De aanvaller faalde in wat aan het eind het enige echte wapenfeit van Fortuna bleek.

Dubieuze strafschop
In het vervolg van de eerste helft was het namelijk ADO dat de regie naar zich toetrok. Eerst was het Lorentzen die bij Dammers wegliep en vervolgens het twijfelen van Koselev afstrafte. Even later was het na een dubieuze strafschop El Khayati die de 2-0 maakte.

Heer en meester
Een wederopstanding zoals tegen Excelsior zat er dit keer na rust niet meer in. ADO Den Haag was heer en meester en Fortuna moest zelfs vrezen voor een afstraffing. El Khayati maakte de 3-0 en mocht even later, nadat Elson Hooi voor de zoveelste keer Clint Essers in de luren legde, zelfs aanleggen voor zijn derde van de avond. Koselev was dit keer echter wel op zijn post.

Dat Lisandro Semedo er zeven minuten voor tijd nog 3-1 van maakte, was niet meer dan een doekje voor het bloeden.