MVV pakt bij Telstar eerste punten van het seizoen

Print
MVV pakt bij Telstar eerste punten van het seizoen

MVV-aanvaller Asumah Abubakar duikt dreigend op voor Telstar-doelman Sven van der Maaten. Afbeelding: Orange Pictures

MVV heeft de eerste punten van het seizoen binnen. In Velsen-Zuid werd vrijdagavond met 0-1 gewonnen van Telstar.

Joeri Schroijen maakte het beslissende doelpunt een kwartier voor tijd. Het doelpunt was terecht, MVV had lange tijd het beste spel en had de grootste kansen. De beginfase was wel duidelijk voor Telstar. De grootste kans voor de thuisploeg ontstond echter na een misverstand bij MVV. Dimitri Lavalée trok zijn been weg op het moment dat Joeri Schroijen na acht minuten richting de defensie speelde. Ryan Seager kon de bal vervolgens oppikken en kon vrij naar het doel van Luuk Koopmans. Met een ultieme ingreep zat Luc Mares er echter nog net met een been tussen.

Hoofdrol
Schroijen speelde tien minuten later opnieuw een hoofdrol, maar dan aan de andere kant van het veld. Na een kopbal van Pieter Nys, die bij toeval op de lat belandde, kreeg Schroijen de bal voor de voeten en kon vanaf de linkerkant vrij uithalen. Zijn schot miste echter totaal richting en vloog ruim over het doel.

Het was wel een kantelpunt in de wedstrijd. Hoe dichter bij het rustsignaal, hoe gevaarlijker MVV werd. De grootste kans was voor Asumah Abubakar die na een heerlijke combinatie met Koen Kostons vrij richting de doelman kon opstomen. Het schot van de Ghanese flankaanvaller trof echter de paal.

Perfecte pass
De eerste vijf minuten na de rust had Koen Kostons twee keer kunnen scoren voor MVV. Abubakar gaf een perfecte dieptepass op de spits, die oog-in-oog kwam te staan met doelman Sven van der Maaten. Het rollertje van Kostons schoof echter naast. Drie minuten daarna tikte Kostons een voorzet van Schroijen op de paal.

Een kwartier voor tijd was het dan wel raak. De Telstar-doelman kwam veel te ver uit zijn doel op de bal weg te stompen en hij botste tegen een teamgenoot aan. Schroijen kon daarna vrij binnenschieten.

Telstar kwam daarna niet veel verder dan een paar mogelijkheden en in de blessuretijd moest de thuisploeg nog even spelen zonder Rodney Cabral, omdat hij zijn tweede gele kaart ontving.

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.