Nedcar komt werknemer tegemoet met vier halve zaterdagen

Print
Nedcar komt werknemer tegemoet met vier halve zaterdagen

Afbeelding: ANP

Het conflict bij Nedcar in Born om werknemers in september verplicht een hele zaterdag te laten overwerken lijkt van de baan.

De twee voorgestelde verplichte zaterdagen worden nu opgedeeld in vier halve zaterdagen.

"Om op zaterdag een hele dienst te komen draaien van 15.30 tot 01.05 uur, dat werd door werknemers als te lang ervaren”, zegt VDL Nedcar-woordvoerder Miel Timmers. "Daarom is in overleg met de ondernemingsraad gekozen voor een dienst van 15.30 tot 19.30 uur, zodat de werknemers nog iets aan hun zaterdag hebben.” Een werknemer draait nu dus twee keer een korte dienst in plaats van een lange.

Stakingen
Nedcar heeft dit besluit vrijdag in een brief aan het personeel laten weten. De autofabriek liet deze week weten dat er door stakingen en vakanties minder auto’s bij Nedcar zijn geproduceerd dan gepland. Er ontstond ophef na een memo van directeur Paul van Vuuren waarin de werknemers ‘in het belang van ons aller toekomst nu gezamenlijk verantwoording te nemen zodat we de gemaakte leverafspraken kunnen nakomen’.

Het personeel werd daarop verplicht een zaterdag over te werken. Volgens de FNV is dit in strijd met de Arbeidstijdenwet.