Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Preuvenemint: Welke gerechten zijn de lappen echt waard?

Preuvenemint: Welke gerechten zijn de lappen echt waard?

Het Preuvenemint op het Vrijthof. Afbeelding: Loraine Bodewes

Kijken, ruiken, drinken, proeven en snoepen. Het Preuvenemint belooft elk jaar een paradijs van zinnelijk genot te zijn. Maken die mondverleiders hun reputatie en prijs waar? Onze culinair verslaggever nam de proef op de som.

Drie sterren saté

Restaurant: Beluga
Gerecht: Saté met kroepoek en atjar
Prijs 2 lappen, 4,80 euro

Van een buurman, die in bar Hokie Pokie in Rotterdam werkte, leerde Hans van Wolde satésaus maken. Zes jaar was hij toen. "En lekker dat die saus was", wist zijn moeder Corrie jaren later nog te vertellen. Tegen moedertrots kan niemand op. Ruim 45 jaar later kunnen we niet anders dan moeder Corrie gelijk geven als we de Beluga-saté proeven. Moeten we wel ...