Nederland lyrisch over kijkcijferklapper The Voice Senior

Print
Nederland lyrisch over kijkcijferklapper The Voice Senior

Coach Angela Groothuizen, Ilse DeLange, Gerard Joling en Gordon en Marco Borsato na afloop van de opnames van het nieuwe RTL4 tv-programma ‘The Voice Senior’. Afbeelding: AD/ANP Kippa

De eerste aflevering van The Voice Senior heeft vrijdagavond 1.569.000 kijkers getrokken. Daarmee was de RTL4-talentenjacht voor ouderen, na het Acht Uur Journaal, het op één na beste bekeken tv-programma.

Op sociale media wordt  de show 'een verademing' en 'eindelijk weer eens superleuke televisie' genoemd

Favoriet
Jimi Bellmartin is  na de eerste aflevering van The Voice Senior topfavoriet voor de eindzege van de talentenjacht. Binnen enkele seconden hadden de coaches hun stoel omgedraaid voor de 69-jarige zanger. Nederland is het eerste land waar The Voice Senior wordt uitgezonden. Coaches in de seniorenversie van The Voice of Holland zijn Angela Groothuizen, Ilse DeLange, Marco Borsato, Gerard Joling en Gordon. Martijn Krabbé en Wendy van Dijk presenteren de show.

Lees ook: Gerard Joling: Na boek Gordon overwoog ik The Voice Senior niet te doen

De kijkcijfers van The Voice Senior zijn overigens minder hoog dan The Voice of Holland en The Voice Kids. Vorig jaar oktober opende The Voice of Holland het achtste seizoen met ruim twee miljoen kijkers. Het zevende seizoen van The Voice Kids begon in februari met ruim 1,7 miljoen kijkers.

De winnaar van The Voice Senior mag een EP opnemen en krijgt deze op vinyl uitgereikt. Daarnaast mag hij of zij optreden op het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome.

De officiële opening van het culturele seizoen op de Uitmarkt in Amsterdam staat op de 23e plek met 312.000 kijkers. De Slimste Mens bezet de derde plek in de Top 25 mtmarkt in Amsterdam staat op de 23e plek met 312.000 kijkers.