Twintigduizend bezoekers bij opening Cultura Nova

De opening van theaterfestival Cultura Nova op het Burgemeester Van Grunsvenplein in Heerlen is vrijdagavond door 20.000 bezoekers bijgewoond. De organisatie zei eerder nog te rekenen op 15.000 bezoekers.
Print

Voor het Theater Heerlen verzorgde de Italiaanse groep Kitonb de theatervoorstelling Carillon - the Flight of Time. Met hulp van een hoogwerker voerden dansers onder meer op veertig meter hoogte boven de hoofden van het massaal toegestroomde publiek acrobatische toeren uit.

Uitverkocht
Voor de start vrijdagavond waren twee voorstellingen, ‘Emma’ van Toneel- groep Maastricht en ‘Carmina Burana’, uitverkocht. "Dat er voorstellingen voor de officiele opening van Cultura Nova uitverkocht zijn, is ongekend. Maar te gek”, zo vat festivaldirecteur Rocco Malherbe van Cultura Nova samen.

Bij aanvang van het theaterfestival waren Emma, een productie van Toneelgroep Maastricht, en de muziektheatervoorstelling Carmina Burana van de Spaanse La Fura del Baus in samenwerking met de philharmonie zuidnederland en operakoren uit Aken en Limburg uitverkocht. Concreet wil dat zeggen dat drieduizend mensen naar Emma gaan, verdeeld over in totaal tien voorstellingen.

De Carmina Burana, die op locatie in de zandgroeve van de Heerlense firma Beaujean spelen, worden zaterdag- en zondagavond door in totaal achtduizend bezoekers gezien.

Promotie
Volgens Malherbe is de succesvolle voorverkoop te danken aan het feit dat de voorstellingen al enkele maanden voor de start van het festival breed gepromoot zijn.

Cultura Nova heeft in totaal 250 voorstellingen op het tiendaagse programma staan, waarvan 25 premières. Het festival duurt nog tot en met 2 september.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen