Oude ontuchtzaak Jos Brech ook onderzocht

Print
Oude ontuchtzaak Jos Brech ook onderzocht

Afbeelding: ANP

Het team dat de dood van Nicky Verstappen onderzoekt, buigt zich ook over een bericht waar Nieuwsuur vrijdag mee kwam. Dat meldt de politie. Het gaat over de proeftijd van twee jaar die de verdachte, Jos Brech, kreeg als voorwaarde voor sepot van een zedenzaak tegen hem

In die zaak uit 1985 werd Brech beschuldigd van ontucht met twee jongens van tien die meededen aan een speurtocht in de Limburgse gemeente Nuth. Nieuwsuur legde de hand op een gerechtelijk archiefstuk.

Meegenomen
Het wordt meegenomen in het lopende onderzoek, aldus de politie, maar "prioriteit ligt nu bij het achterhalen van de verblijfplaats van de verdachte".

Lees ook: Hopen op gouden tip in zaak-Nicky: telefoon staat roodgloeiend

Op de website van de politie staat een uitgebreid overzicht van de tientallen vragen die het publiek stelt over het onderzoek, met de antwoorden erbij.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →