11-jarige Resa kon niet meedoen met de Roermond City Swim

Print
11-jarige Resa kon niet meedoen met de Roermond City Swim

Afbeelding: John Peters

De tweede Roermond City Swim is zaterdagavond een groot succes geworden. Er is ruim 80.000 euro aan sponsorgeld opgehaald voor het Toon Hermans Huis in Roermond en de stichting Stop Hersentumoren.

Volgens City Swim-voorzitter Léon Op de Coul is het geld bij elkaar gezwommen door 274 deelnemers, die 500, 1.000 of 2.000 meter zwommen in de Roer en Maas.

Hij opende het evenement met de 11-jarige Resa. Die had graag de twee kilometer gezwommen, maar moest daags voor het evenement afhaken omdat hij zijn been had gebroken.

Kanker
Resa heeft onlangs zijn opa verloren aan kanker, heeft een oma die chemotherapie krijgt en heeft een vader die een paar jaar geleden ook kanker had maar daarvan is genezen.

"Deze jongen heeft al zoveel meegemaakt en wilde zó graag meezwemmen, dat ik hem heb gevraagd met mij de City Swim te openen en te sluiten. Deze jongen staat eigenlijk symbool voor het hele evenement. Zo jong en dan al zo graag iets willen doen voor het goede doel. Dat verdient alle lof. Ik had meer dan eens tranen in mijn ogen en kippenvel op de rug van alle verhalen."

Stralend
De regenbuien waren allemaal voorbij toen de eerste zwemmers zaterdagavond om kwart voor zes het water in gingen. "De hemel trok open, het werd stralend blauw", zegt Op de Coul.

Er zijn twee zwemmers voortijdig uit het water gehaald omdat ze onderkoelingsverschijnselen hadden. Verder waren er volgens de voorzitter geen calamiteiten. Er komt zeker een derde editie, waarschijnlijk volgend jaar in het laatste weekeinde van augustus. "En dan doe ik zelf ook mee", spreekt Op de Coul alvast af.