Belgische agent doodgeschoten in Spa, politie op zoek naar 36-jarige Nederlander

Print
Een Belgische politieagent is in de nacht van zaterdag op zondag doodgeschoten in de Belgische gemeente Spa (provincie Luik). De politie zoekt met man en macht naar de dader(s), met name een 26-jarige Nederlander die gefilmd werd door een beveiligingscamera.

De 38-jarige agent werd rond twee uur 's nachts onder vuur genomen vanuit een voertuig. Daar zouden drie mensen in hebben gezeten. Over de aanleiding voor de schietpartij is nog niets bekendgemaakt. Ook is nog onduidelijk of één of meerdere schoten zijn gelost. 

Ruzie
Aanvankelijk werd gemeld dat dit gebeurde bij een reguliere verkeerscontrole, maar volgens het ministerie zou de man met een collega zijn afgegaan op een melding over een ruzie in het centrum van Spa. 

De politie riep naderhand een traumahelikopter op, maar de hulp mocht niet meer baten. Het centrum van Spa is afgezet. Ook is een politiehelikopter ingezet om te zoeken naar de daders.

Een bewakingscamera kon het tafereel filmen. De politie zou naar verluidt in de komende uren een foto vrijgeven van de voornaamste verdachte. Het zou gaan om een 36-jarige man uit Nederland, genaamd Ivo, 1m85 lang en in het zwart gekleed. Ook hij zou zwaargewond zijn en zich volgens Belgische media mogelijk verschansen in een nabijgelegen huis.

Formule 1
Er zijn dit weekend veel Nederlanders in de omgeving van Spa. Op het nabijgelegen circuit van Spa-Francorchamps wordt zondag de Grote Prijs van België gehouden.

Max Verstappen wordt tijdens de Formule 1-race gesteund door naar schatting 80.000 Nederlanders op de tribune. Rond het circuit is de politie zondagochtend volgens getuigen met veel zwaarbewapende agenten aanwezig.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen