Belgische agent doodgeschoten in Spa, Nederlander opgepakt in bos

Print
Belgische agent doodgeschoten in Spa, Nederlander opgepakt in bos

Afbeelding: ANP

Een verdachte van de schietpartij in de Belgische gemeente Spa, waarbij zaterdag- op zondagnacht een Belgische agent om het leven kwam, is opgepakt. Het gaat om de 36-jarige Nederlander Ivo T., aldus Belgische media.

In Spa zijn op het moment veel Nederlanders aanwezig vanwege de Grote Prijs van België. Het is nog niet duidelijk met welke reden T. in Spa verbleef.

Ruzie
Twee agenten gingen zaterdag- op zondagnacht rond twee uur af op een melding over een ruzie in het centrum van Spa, een stad in de Belgische provincie Luik.

Toen ze aan kwamen, werden ze vanuit een voertuig onder vuur genomen. 

Overleden
Een van de agenten, de 38-jarige Amaury Delrez, werd ter plaatse gereanimeerd. Ook riep de politie de hulp van een traumahelikopter in, maar tevergeefs. De politieman overleed aan zijn verwondingen.

Een andere agent raakte gewond. Onduidelijk is hoe zijn medische toestand is. Onduidelijk is hoe zijn medische toestand is.

Nederlander
Het centrum van Spa werd direct afgezet. Verder werd een politiehelikopter ingezet om te zoeken naar de schutter(s).

Al snel ging het gerucht dat een van de verdachten een Nederlander was, genaamd Ivo. Een bewakingscamera had het hele tafereel vastgelegd.

Bos
Volgens Belgische media kon de zwaargewonde Nederlander rond half tien worden opgepakt in een nabijgelegen bos. Het parket van de Belgische plaats Verviers bevestigde de arrestatie van een Nederlander.

Volgens de woordvoerster het parket wordt nog onderzocht wat de rol is van de man bij het incident in Spa. Ze kon verder nog niks zeggen over de identiteit van de man.

Ondertussen is het onderzoek nog volop gaande. Het is niet duidelijk hoeveel personen in de auto zaten, meer arrestaties worden niet uitgesloten.

Formule 1
Op het nabijgelegen circuit van Spa-Francorchamps wordt zondag de Grote Prijs van België gehouden. Max Verstappen wordt tijdens de Formule 1-race gesteund door naar schatting 80.000 Nederlanders op de tribune.