Te voet of per helikopter langs wijngaarden in de regio Maastricht

Print
Te voet of per helikopter langs wijngaarden in de regio Maastricht

Wijnboer Hugo Hulst, vader van Mathieu, op zijn Apostelhoeve. Afbeelding: Laurens Bouvrie

Zuid-Limburgse wijnen, zoals van wijngaard Apostelhoeve bij Maastricht, doen het steeds beter. Twee vinologen bieden voortaan dagtrips aan langs streekwijnen in de regio Maastricht en daarbuiten.

De vinologen (gediplomeerde wijnkenners, red.) bieden dagtrips aan langs wijngaarden en wijnboeren, waaronder Mathieu Hulst van de Apostelhoeve en Stan Beurskens van Sint Martinus in Vijlen. De wijngidsen geven uitleg over de wijnen.

De dagtrips kunnen te voet, per fiets, auto, bus of zelfs per helikopter gedaan worden. 

Beschermde status
Nederlandse wijnen, ook uit de regio Maastricht, slepen steeds vaker internationale prijzen in de wacht. De Europese status van Beschermde Oorsprongs Benamingen voor wijnen, die deze streek vorig jaar toegewezen kreeg, kan als bewijs voor kwaliteit gezien worden.

Goed bewaard geheim
Vinoloog Maurice Warnier is één van de wijngidsen. “Per toeval ontdekte ik dat we in Limburg al jaren kwaliteitswijnen produceren die keer op keer in de prijzen vallen. En als het voor mij als Limburger al een verrassing is, dan moet dit wel een te goed bewaard geheim zijn in de wereld.”

Enkel nog regiowijnen
Hij start de dagtrips samen met Annaline Doelen, eigenaar van wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht: "In mijn restaurant schenk ik enkel nog wijnen uit deze regio. Niemand die nog naar een buitenlandse wijn vraagt."

Voor boekingen van dagtrips kan men terecht bij: Bezoek Maastricht of bij: Vinteur

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje