Nederlandse verdachte Spa werd toegang tot café geweigerd

Print
Nederlandse verdachte Spa werd toegang tot café geweigerd

Afbeelding: ANP

De Nederlander die is aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in Spa, maakte deel uit van een groepje Nederlanders die de toegang zou zijn geweigerd tot een café.

Dat meldt het parket van Luik zondag op basis van de eerste onderzoeksresultaten.

Controle
De politie werd opgeroepen en controleerde daarbij het voertuig waarin de Nederlanders zaten. Volgens het parket werd de politieman, hoofdinspecteur Amaury D., doodgeschoten door een van de passagiers.

Het is nog niet duidelijk of de opgepakte verdachte, Ivo T. ook de schutter is. Hij wordt zondagmiddag verhoord.

Teruggeschoten
Volgens het parket heeft de politie de bestuurder van het voertuig al verhoord. Hij is in shock. Hij kon niets vertellen over de identiteit van de schutter omdat alles achter zijn rug gebeurde.

Een tweede agent heeft teruggeschoten toen op zijn collega werd geschoten. De Nederlandse verdachte is daar mogelijk bij gewond geraakt.

Geschokt
De Belgische premier Charles Michel heeft geschokt gereageerd op de dodelijke schietpartij in Spa. "Een aanval op een agent in functie is een aanval op onze democratische samenleving", meldt de premier, die zijn medeleven betuigde aan de nabestaanden van de omgekomen politieman.

Koning Filip en minister Jan Jambon (Binnenlandse Zaken) brengen zondagmiddag een bezoek aan Spa, waar de politieman het leven verloor. Jambon zegt dat "het hele politiekorps in zijn hart is getroffen door deze tragische gebeurtenis".