Leiding gesprongen in zwembad Kerkrade, water stroomt weg

Print
Leiding gesprongen in zwembad Kerkrade, water stroomt weg

Afbeelding: Niek van Herten

Kerkrade - Door de stroomstoring van zondagochtend is een lekkage ontstaan bij zwembad D’r Pool in Kerkrade.

Nadat het zwembad de stilgevallen pompen weer aanzette, begaf een persleiding het. Uit het recreatiebad liep naar schatting 24.000 liter water weg. De brandweer kwam ter plekke om het water weg te pompen.

Schade
Daardoor ontstond ook waterschade bij Fitland en Schoonenberg, die in hetzelfde pand gevestigd zijn. Hoe groot de schade is, is nog niet duidelijk.

Nadat de lekkage aan het licht kwam heeft het zwembad de pompen direct weer stilgezet. Monteurs zijn aan de slag om de persleiding te repareren. Directeur Winand Willigers van D’r Pool verwacht dat die klus in de loop van de dag geklaard wordt.

Stroomstoringen
Door de stroomstoring van zondagochtend werden meer dan 5.000 huishoudens getroffen. De oorzaak was kortsluiting in een kabel, waardoor een verdeelstation uitviel. Rond één uur was het opnieuw raak. Toen viel de stroom korte tijd uit in een ander deel van Kerkrade.

De defecte persleiding kan naar verwachting maandag worden gerepareerd en moet dan nog een dag uitharden. Intussen worden activiteiten die in het recreatiebad zouden plaatsvinden verplaatst naar andere zwembaden van D’r Pool.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje