Geen Supercup voor handballers Bevo

Print
Geen Supercup voor handballers Bevo

Afbeelding: Ingrid Lemmens

De handballers van Herpertz Bevo Hc hebben zondagmiddag niet de Supercup gepakt. In Houten werd met 27-26 verloren van landskampioen Aalsmeer.

Bevo had voor de vierde keer in de clubhistorie de Supercup kunnen pakken, maar dat mislukte in Houten zondagmiddag. De bekerwinnaar was voortvarend van start gegaan in de finale om de Supercup. Door vier treffers van Quinten Colman was het 6-10 na twintig minuten. Toen zakte Bevo als een kaartenhuis in elkaar en nam Aalsmeer de wedstrijd over waardoor de Noord-Hollanders met een voorsprong gingen rusten: 12-11. 

Veerkracht
In de tweede helft bleef Bevo het moeilijk hebben. Het vertrouwen leek weg en Aalsmeer-doelman Marco Verbeij dreef de Bevo-schutters tot wanhoop door alles uit zijn doel te rammen. Toch vonden de Noord-Limburgers veerkracht. Met nog tien minuten te spelen werden vier doelpunten achterstand heel langzaam weggespeeld. Slechts dertig seconden waren er nog te spelen bij een gelijke stand van 26-26,  maar uiteindelijk dompelde Erik Blaauw vanaf de zevenmeterlijn heel Bevo in rouw en mocht Aalsmeer de Supercup de lucht in tillen.