VVV flikt ’t weer in uitduel: puntje in Utrecht

Print
VVV flikt ’t weer in uitduel: puntje in Utrecht

Afbeelding: ANP

VVV heeft in Utrecht een goed resultaat behaald. Het werd 1-1 bij FC Utrecht nadat Tino Susic vanaf de strafschopstip een zondagsschot van Nicolas Gavory had weggepoetst.

Johnatan Opoku had in de 84ste minuut nog de winnende treffer op de schoen, maar hij faalde voor Utrecht-goalie David Jensen. Ook Ralf Seuntjens had op de valreep nog kunnen scoren. Na de winst in Tilburg is het gelijkspel een tweede resultaat in een uitduel voor de vechtploeg van Maurice Steijn.

Het duel FC Utrecht – VVV was voor de rust een heel gezapig potje. De Domstedelingen deden het rustig aan in de overtuiging dat het vele balbezit wel een treffer moest opleveren. En VVV kon in voorwaartse richting geen vuist maken. Geluk bij een ongeluk voor de thuisploeg was dat in de 23ste minuut een zondagsschot van Nicolas Gavory zo maar over Lars Unnerstall in het Venlose doel zeilde. Tot die tijd was alleen ex-Rodaspeler Simon Gustafson met een schot uit de draai gevaarlijk geweest voor FC Utrecht.

Na de treffer van Gavory werd het spel er niet beter op. De thuisploeg viel fantasieloos aan en VVV beperkte zich tot verdedigen. Pas in de 39ste minuut moest de Venlose defensie echt capituleren na een uitgespelde aanval. Gyrano Kerk mocht vrij voor doel schieten. Een alerte Unnerstall hield VVV in de race. Pijnlijk was het wel om te moeten constateren dat de Venlonaren in de eerste helft niet een keer echt gevaarlijk konden worden in offensieve zin.  

In de tweede helft werd het allemaal wat hectischer. VVV toonde wat meer initiatief en zag dat beloond na een overtreding van Urby Emanuelsen op RalF Seuntjens. De oud-ajacied haalde de spits van VVV in het strafschopgebied neer en dus mocht Tino Susic van elf meter aanleggen. De Bosnische Belg, gekomen van Antwerp, deed dat onberispelijk voor een kolkende Bunnikside; de harde kern van FC Utrecht: 1-1. De thuisploeg ging na een uur opportunistischer spelen met de boomlange Simon Makienok in de spits.

VVV-trainer Steijn had bij rust al Johnatan Opoku voor Jay-Roy Grot ingebracht en reageerde op de wissels bij FC Utrecht met het inbrengen van Peter van Ooijen voor Martin Samuelsen. VVV speelde het speeltje daarna professioneel. Tijdrekken, overtredinkjes uitlokken en af en toe naar voor trekken. Tot afgrijzen van het Utrecht-publiek. In de 76ste minuut testte Sean Klaiber Unnerstall weer eens om te moeten erkennen dat de Duitse sluitpost van de buitencategorie is. Tino Susic moest in de 77ste minuut aan de noodrem trekken tegen Kerk en kreeg geel. Utrecht forceerde maar kreeg geen uitgespeelde kansen meer. VVV wel. Opoku en Seuntjens hadden de winnende treffer op hun schoen in de slotfase. Het tweetal bleek niet scherp genoeg.