Dumoulin net naast podium in Ronde van Duitsland: 'Het was een zware rit'

Print
Dumoulin net naast podium in Ronde van Duitsland: 'Het was een zware rit'

Afbeelding: ANP

De Sloveen Matej Mohoric heeft de Ronde van Duitsland op zijn naam geschreven. De wielrenner van Bahrain-Merida bleef na vier etappes de Duitsers Nils Politt en Maximilian Schachmann in het algemeen klassement enkele seconden voor. De vierde en laatste rit van Lorsch naar Stuttgart werd na 207,5 kilometer door Katoesja-renner Politt.

De laatste overgebleven vluchter, de Fransman Rémi Cavagna werd bij de tweede en laatste passage van de Herdweg nabij Stuttgart mede onder aanvoering van Sunweb teruggepakt. Schachmann trok flink door, in de wetenschap dat de leider van de race, de Sloveen Matej Mohoric, een gaatje had moeten laten.

Mohoric, die vorige week ook al het eindklassement van de BinckBank Tour op zijn naam schreef, kwam door een goede afdaling in de slotkilometer terug en moest in de sprint alleen Politt voor zich dulden. Door de bonificatieseconden bleef hij eerste. Nick van der Lijke van Roompot eindigde in de slotetappe als vierde.

Tom Dumoulin sloot de Ronde van Duitsland na de veertiende plek in de slotrit af als vierde, op 16 seconden van Mohoric. De Maastrichtenaar reed zijn eerste officiële koers na de Tour de France en deed meteen mee voor de eindzege. Ook Tourwinnaar Geraint Thomas stond in Duitsland aan de start, maar de Brit reed niet voor eigen kansen.

"Het was een zware rit", zei Dumoulin. "Op de slotklim had ik niet de benen om weg te rijden bij Schachmann, maar kon wel een gat slaan met de anderen. Zij kwamen in de afdaling echter terug. Ik had niet de benen om voor de sprint te gaan en bleef daardoor vierde in het klassement. Ik denk dat we tevreden moeten zijn met dat resultaat."