Sloop 20 huizen in Montfort

Print
Sloop 20 huizen in Montfort

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Montfort - Woningbouwvereniging Wonen Limburg gaat twintig huizen aan de Bosweg in Montfort slopen.

Bewoners zijn daar onlangs over ingelicht. Op korte termijn wil Wonen Limburg een bijeenkomst houden waar omwonenden en andere geïnteresseerden aan mogen geven welk type woning ze op deze plek terug willen.

Nieuwbouw
Als alles volgens planning verloopt, begint de sloop in 2020. De huidige bewoners krijgen voorrang bij het zoeken van een nieuw huurhuis en krijgen ook de mogelijkheid om terug te keren als de nieuwbouw aan de Bosweg is afgerond. Een aantal bewoners heeft volgens de vereniging al aangegeven interesse te hebben in de huizen die momenteel worden gebouwd in nieuwbouwplan De Wiejerd. Mensen krijgen een verhuiskostenvergoeding.

Twintig woningen
Wanneer de nieuwbouw aan de Bosweg klaar moet zijn, is nog niet duidelijk. Bij de gemeente is nog geen sloopvergunning aangevraagd. Ook een bouwvergunning is nog niet aangevraagd, zo laat een woordvoerster van de gemeente weten. Volgens een woordvoerster van Wonen Limburg gebeurt dat laatste pas als duidelijk is welk type huis er gebouwd gaat worden. Volgens Wonen Limburg komen er maximaal twintig woningen terug aan de Bosweg.

De te slopen huizen zijn in 1971 gebouwd als bejaardenwoning, maar werden daar de laatste jaren al niet meer voor gebruikt. De voordeuren zijn te moeilijk bereikbaar voor ouderen en de huizen zijn niet toegankelijk met een rolstoel.

Voor jongeren en gezinnen zijn die huizen echter ook niet meer geschikt, aldus een woordvoerster. De indeling van de huizen voldoet niet meer aan de huidige eisen. Ook zijn de huizen gehorig en zijn de energierekeningen hoog.