'Jos Brech zocht online op verlaten Spaanse dorpjes'

Johan Mees is voorzitter van de stichting Bushcraft en heeft destijds meegezocht naar de vermiste Jos Brech, verdachte van de moord op Nicky Verstappen.© BN de Stem/Roy Lazet

De 55-jarige Jos Brech die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, heeft rond de periode van zijn verdwijning specifiek gezocht naar verlaten dorpjes in het noorden van Spanje. Dat vertelt zijn voormalige bushcraft-collega Johan Mees uit Den Bosch tegen het Brabants Dagblad. "Dat hij in Spanje is aangehouden, verbaast mij dus niets."

BN de Stem/Sebastiaan Quekel

Na zijn verdwijning in april vond Mees een laptop van Brech in een hutje in Frankrijk. "In de zoekgeschiedenis zagen we dat Jos interesse had in verlaten dorpen in Spanje. Met deze aanhouding valt voor mij het kwartje."

OpluchtingDe Spaanse politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van een getuige. Deze getuige gaf aan dat hij de man herkende aan de hand van de foto’s die afgelopen woensdag op de persconferentie zijn getoond en de mediaberichten van de afgelopen dagen.

Johan Mees, voorzitter van de Stichting Bushcraft Nederland, is opgelucht dat Brech is aangehouden en er een einde is gekomen aan de dagenlange zoektocht. "Hopelijk komt er nu duidelijkheid voor de familie Verstappen. Het is aan Jos om hen die duidelijkheid te geven. Hij moet nu het complete verhaal vertellen."