Red Bull wacht mogelijk gridstraf in Monza

Print
Red Bull wacht mogelijk gridstraf in Monza

Afbeelding: ANP

De kans bestaat dat zeker Daniel Ricciardo, maar wellicht ook Max Verstappen, zondag bij de GP van Italië een gridstraf incasseert.

Volgens Helmut Marko, de Red Bull Racing-adviseur, is het verstandig in Monza motorwissels door te voeren bij beide rijders. Die ingreep kan ertoe leiden dat Verstappen en Ricciardo een aantal startplekken naar achteren worden gezet.

Inhaalmogelijkheden
Red Bull Racing wil de gridstraffen het liefst in Monza incasseren omdat de bolide daar niet snel genoeg is voor een topklassering, maar er van achteruit wel inhaalmogelijkheden zijn. Bovendien volgt na Italië de GP van Singapore, waar het team wél denkt mee te kunnen doen om de zege. "Er krijgen sowieso straffen omdat we maar drie motoren per jaar mogen gebruiken”, zegt Marko. Ricciardo heeft het maximaal toegestane contingent al gebruikt. Verstappen heeft nog speelruimte en kan mogelijk een straf ontlopen, afhankelijk van welke component er vervangen wordt.

Lees ook: Eindelijk een Verstappen op het Formule 1-podium in België

Elke GP kans op 100 euro!

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Voorspel bij elke Grand Prix de uitslag en maak kans op mooie prijzen. De 1e plaats is goed voor 100 euro, de 2e plaats is 50 euro en 3e plaats is 25 euro.

> delimburger.nl/f1