Moeder Nicky Verstappen: Hopelijk nu snel antwoorden

Print
Moeder Nicky Verstappen: Hopelijk nu snel antwoorden

Afbeelding: Harry Heuts

De moeder van de op 11-jarige leeftijd overleden Nicky, Berthie Verstappen, is ‘heel erg opgelucht’ dat Jos Brech opgepakt is. "We waren bang dat hij zich zo zou verstoppen dat het nog maanden zou duren voordat ze 'm tegenkwamen of konden vinden".

Dat zegt Verstappen in het NOS-programma Met het oog op morgen.

Snel antwoorden
Ze hoopt dat de verdachte gaat praten en dat ze snel antwoorden krijgt. "Tegelijk zijn we bang voor wat er gebeurd is. Maar anders blijf je eraan denken, dan heb je ook geen rust."

Pas als Brech gaat praten en ook wordt veroordeeld, kan de familie verder. "Als we weten wat er gebeurd is, hij op een plek zit waar hij thuishoort, kunnen we dat gedeelte in ieder geval afsluiten."

Niet verwacht
Berthie Verstappen had niet verwacht dat Brech, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky in 1998, zo snel gevonden zou worden. "Wel gehoopt, maar niet verwacht.”

Lees ook: Jos Brech verbleef in hippiedorp in Spanje

Brech kon worden opgepakt dankzij een alerte Nederlander. Hij had de foto van de Limburger in de media zien staan en ontdekte dat Brech zich ophield in een stil gebied in het noordoosten van Spanje. "Deze man dacht 'verhip dat is die kerel die ze zoeken' en heeft vervolgens contact gezocht met het Nederlandse politieteam", laat Peter R. de Vries weten.

De politie kreeg meer dan duizend tips binnen, maar volgens De Vries was er meteen het gevoel dat de informatie van de Nederlander zeer waardevol was. "Deze man heeft zelfs een paar keer met Brech gesproken, hij heeft goed werk verricht. De Nederlandse politie heeft contact gezocht met de Spaanse collega's en vrij kort erna is Brech aangehouden."

Spannend
De tipgever nam zaterdag contact op met de politie en sprak een klein uur met een rechercheur. "Toen is mij op een gegeven moment verteld: we gaan actie ondernemen.", zei de tipgever daarover. Dat was spannend, zegt hij. Vooral omdat hij bang was dat Brech tijdig onraad zou ruiken. "Ik ben heel erg opgelucht dat hij nu is gepakt.''

Leden van het Nederlandse onderzoeksteam vertrekken maandag naar Spanje om Brech te zien en te spreken. Tot nu toe heeft hij nog geen informatie gegeven aan de Spaanse politie. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen