Brech had tal van overlevingsspullen bij zich

Print
Brech had tal van overlevingsspullen bij zich

Afbeelding: Politie

De Spaanse politie heeft een keur aan overlevingsspullen gevonden in het huis in het Spaanse plaatsje Castellterçol waar Jos Brech verbleef.

Zo vonden agenten onder meer visgerei, een boek over eetbare wildeplanten, zakjes met gedehydrateerd voedsel, laarzen, bergkleding en allerlei types batterijen.

Hout hakken
Brech kon zondagmiddag gearresteerd worden toen hij zijn verblijfplaats verliet om hout te hakken, meldt de Spaanse politie in een persbericht. Op beelden is te zien hoe hij met de armen geboeid op de rug op een zandweg door gemaskerde agenten een auto wordt ingeduwd.

 

De verdachte van de moord op de elfjarige Nicky Verstappen kan volgens hoofdofficier van justitie Jan Eland nog deze week in Nederland zijn.

Als de 55-jarige man uit Simpelveld meewerkt aan zijn uitlevering, kan hij nog deze week hier zijn. Anders kan het zestig tot negentig dagen duren, aldus Eland. Dat is de normale procedure.

Voorgeleid
Brech wordt volgens Spaanse media maandag voorgeleid voor de rechtbank in Barcelona. Hij werd dit weekeinde aangehouden in de buurt van Barcelona, na een tip van iemand die hem had herkend van foto's. In totaal kwamen er de afgelopen dagen meer dan 1500 tips binnen bij de politie over de verdachte.