Jos Brech verhoord over uitlevering

Print
Jos Brech verhoord over uitlevering

Afbeelding: YouTube

Jos Brech, de verdachte in de zaak Nicky Verstappen, is maandagochtend verhoord door een Spaanse onderzoeksrechter over onder meer zijn uitlevering aan Nederland. Dat heeft een woordvoerder van de Catalaanse rechtbank in de plaat Granollers laten weten.

Brech werd zondagmiddag aangehouden in een afgelegen gebied op circa 50 kilometer van Barcelona. Het is nog niet duidelijk of hij meewerkt aan het onderzoek naar de dood van de elfjarige jongen in 1998.

Het is onduidelijk of en wat Brech tijdens het verhoor heeft gezegd. "We geven daar nooit informatie over'', aldus de woordvoerder.

Meewerken
Belangrijke vraag is of Brech bereid is mee te werken aan de verkorte procedure voor zijn uitlevering. Als hij meewerkt, kan hij nog deze week in Nederland zijn. Als hij dat niet doet, kan het nog zestig tot negentig dagen duren voordat hij aan Nederland wordt overgedragen. De beslissing van de onderzoeksrechter over de uitleveringsprocedure wordt maandagmiddag bekendgemaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen